Politică

Peneliștii n-ar mai vrea închiderea grupurilor pe cărbune

Deputatul PNL Gorj, Gheorghe Pecingină, crede că ar trebui menținute cinci grupuri pe cărbune la Complexul Energetic Oltenia. Asta după ce întreaga Uniune Europeană se confruntă cu probleme majore pe piața de energie, ceea ce a generat creșterea prețului la energie.

“Am tratat cu superficialitate de-a lungul timpului negocierile cu Comisia Europeană în ceea ce privește energia pe cărbune”, a spus Pecingină la Radio Infinit. “Cred că ar trebui să avem în vederea menținea energiei pe cărbune, cinci grupuri cred că ar fi suficiente pentru Complexul Energetic Oltenia”, a spus Pecingină.

Puțin cam târziu, totuși, pentru că planul de restructurare a CE Oltenia, în varianta a doua, prevede păstrarea doar a trei grupuri pe cărbune, două la Rovinari și unul la Turceni.

În prima variantă a planului erau trecute cinci grupuri pe cărbune, dar acesta nu a fost agreat de Comisia Europeană, iar autoritățile române au acceptat să îl refacă, totul cu acordul ministrului liberal al Energiei, Virgil Popescu.

Vizualizări: 3,068

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: