Social

Patru victorii la rând și FCU este aproape de play-off

În meciul din ultima etapă a anului, Petrolul a fost o nucă tare pentru Craiova mai ales că Bauza și Compagnnuci au luat două cartonașe galbene destul de ușor încă din primele minute ale jocului. După FCU a pus stăpânire pe mijlocul terenului, iar în minutul 10 alb-albaștrii din Bănie au prima mare ocazie de gol a partidei. Sidibe îi centrează de pe partea dreaptă lui Blidar, iar tânărul fotbalist oltean a reluat spectaculos mingea din centrul careului, dar Zima a respins în corner.

În minutul 34, Petrolul a ratat o ocazie rarisimă prin Muși, atunci când nu a putut să îl învingă pe Gurău din trei metri. În minutul 44 FCU are o nouă ocazie de gol. Sidibe a tras de la 16 metri, dar mingea o fost deviată de un apărător al oaspeților în corner.

În partea a doua a meciului elevii italianului Givanni Constantino apasă și mai tare pe accelerație, dar Bauza, Chițu de două ori, și Blănuță trec și ei pe lângă gol. 

Achim dechide scorul în minutul 78, atunci cândmijlocașul alb-albaștrilor este găsit excelent în careu de Mascarenhas cu o centrare lungă, face o preluare bună, iar mingea șutată puternic de acesta se oprește în plasa porții lui Zuma, după ce mușcă înainte și transversala.

În minutul 88 Zima face o marge gafă. Portarul dorește să degajeze mingea, dar acesta îl lovește în spate pe Blănuță, iar apoi se oprește cuminte în plasa porții oaspeților. FCU încheie anul cu 27 de puncte și intră în vacanță cu gândul că play-off-ul este un vis care poate să fie totuși realizat.

Giovanni Constantino, antrenor FCU: "E bine, am norocul de a avea o echipă bună, jucătorii sunt buni și muncesc. Bineînțeles, și eu vin cu pregătirea meciurilor, dar cel mai important aspect e lotul. Pentru mine, fotbalul e un joc de echipă, nu individual. Atacăm și ne apărăm împreună. Văd jucători cu calități bune în atac care aleargă ca nebunii când n-au mingea și văd fundași care încearcă să joace cu mingea la picior. Vrem să jucăm fotbal. Gurău trebuie să aibă ca obiectiv convocarea la naționala României, pentru că are calitate foarte multă. Da, cred că poate fi convocat".

U Craiova: Gurău - Negru , Compagnucci , Lacroix, Padula ('60 Mascarenhas) - Achim , Van Durmen - Sidibe ('71 - Baeten), Bauza ('88 D. Albu), Blidar ('60 Blănuță) - Chițu
Antrenor: Giovanni Costantino

Petrolul: Zima - Meijers, Garutti ('81 M. Roman II), Huja- Dumitriu ('81 Omrani), Seto, Jefferson , Jair, Țicu  - Musi ('81 - D. Radu), Grozav
Antrenor: Florin Pârvu 

Vizualizări: 414

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: