Social

Se discută economia la fondul de salarii

Directoratul Complexului Energetic Oltenia e așteptat să prezinte situația financiară a companiei la ședința programată joi. Sindicatele spun că atunci se va stabili și câți bani le vor reveni salariaților din economia la fondul de salarii.

Președintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia a declarat la Radio Infinit că le va fi prezentată situația pe primele 11 luni și se vor face calcule. Sigur economie este, dar nu se știe câți bani vor primi oamenii acum, la final de an. În plus, astăzi, ar urma să primească minerii și prima de Crăciun, în valoare de 3.000 de lei brut.

„Joi va fi deschis și subiectul economiei la fondul de salarii pentru a ști mai bine colegii mei cheltuielile pe care să le facă în perioada sărbătorilor. Nu ni s-a înaintat nicio sumă. Sunt convins că ne va fi prezentată situația exactă la 11 luni și vom fi în măsură să le transmitem colegilor în proporție de 90 și ceva la sută suma de care vom beneficia din economia la fondul de salarii”, a declarat Jan Popescu, președintele executiv al SMEO.

În 2022, minerii și energeticienii au primit circa 1.500 de lei din economia rezultată la fondul de salarii.

Cel mai probabil, și în acest an, salariații vor primi o sumă consistentă ținând cont de economiile care s-au făcut la fondul de salarii dacă luăm în calcul valul mare de pensionări din acest an.

Cei din Directorat nu au înaintat până acum nicio sumă.

Vizualizări: 1,063

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: