Politică

USR nu o suspendă pe Clotilde Armand. Brusc, nu le mai place ANI!

​​USR nu o va suspenda pe Clotilde Armand din partid după acuzațiile ANI de conflict de interese și incompatibilitate. Președintele Uniunii Salvați România, Cătălin Drulă, spune că are „niște semne mari de întrebare” în privința activității acestei instituții.

I-auzi! Cum de nu a avut niciun semn de întrebare până acum? Drulă consideră că ANI „n-ar trebui să se uite acolo la 3.000 de lei pe lună”, ci „la multele milioane de lei inexplicabile”. 

Nu este clar dacă la milioanele Clotildei se referă Drulă, dar, dacă vrea ca găinăriile de trei mii de lei pe lună să fie legale, să schimbe legea. Adică să nu mai fie cu "fără penali", ci doar "fără penali mari și mijlocii".

Mai zice Drulă că nici ăia de la Spălarea Banilor nu sunt serioși, că s-au luat de useristul Barna. "Din păcate, aceste instituții, care nu sunt instituții judiciare, mă refer la ANI, mă refer de exemplu la DLAF și știm o altă hărțuire a unui coleg de-al meu din partid, a domnului Dan Barna, de care nu s-a ales nimic și în spatele căreia nu era nimic, dar care i-a murdărit numele, eu cred că ANI n-ar trebui să se uite acolo la 3.000 de lei pe lună, pentru cinci luni, într-un proiect, care sunt în zona acestui spor, pe care îl au toți primarii și cei de la PNL și cei de la PSD, de lucru cu fonduri europene, ci ar trebui să se uite la multele milioane de lei inexplicabile", a spus Drulă.

Agenția Națională de Integritate o acuză pe Clotilde Armand de conflict de interese și incompatibilitate, după ce primarul sectorului 1 s-a numit manager al unui proiect cu fonduri europene. E elementar că la stat nu poți să decizi tu pentru tine să primești niște bani.

Clotilde Armand spune că a respectat legea și că va depune plângere penală împotriva reprezentantului ANI care i-ar fi refuzat accesul la dosar.

PSD îi cere demisia, iar Prefectul Capitalei, Toni Greblă, anunţă că după ce va fi sesizat oficial de către Agenţia Naţională de Integritate, va ataca în contencios administrativ aceste dispoziţii.

 

 

Vizualizări: 1,418

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: