Social

Patru restaurante amendate de inspectorii sanitari

Inspectorii din cadrul Direcției Sanitar-Veterinare (DSV) Gorj au făcut verificări în ultima săptămână la mai multe restaurante care desfășoară activitate în județ. În urma verificărilor, inspectorii sanitari au constat nereguli în ceea ce privește igiena, pentru care au aplicat sancțiuni.   

 

Organele de control ale DSV Gorj au aplicat trei amenzi a câte 1200 lei fiecare administratorilor a trei restaurante din Tismana și Târgu Jiu. În timpul controlului, inspectorii au constat că angajații manipulau produsele alimentare fără a purta echipament complet de protecție. Este vorba de lipsa mănușilor de unică folosință și a protecției capilare. 

 

Aceeași amendă, de 1200 lei, a fost aplicată la un restaurant din Rânca, pentru depozitarea direct pe paviment a unor produse alimentare. Inspectorii susțin că în acest fel exista risc de contaminare și depreciere a produselor respective ce urmau să fie consumate de clienții localului. Și administratorii unui laborator de patiserie din Târgu Jiu, trebuie să plătească aceeași amendă, pentru manipularea necorespunzătoare, lipsa monitorizării condițiilor de microclimat și lipsa facilităților de igienizare a mâinilor personalului. 1.200 lei este amenda aplicată și unei persoane fizice din Baia de Fier, pentru înstrăinarea animalelor fără documentele prevăzute de legislația în vigoare. 

 

De asemenea, nouă farmacii veterinare, din Târgu Jiu, Stoina, Turceni și Runcu, au fost amendate cu câte 1000 de lei. Sancțiunile au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la eliberarea produselor medicinale veterinare.

 

 

Vizualizări: 1,737

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: