Social

Taxe noi într-o comună din Gorj. Cine va trebui să le plătească!

Administrația locală din comuna gorjeană Peștișani a inițiat un proiect de hotărâre ce prevedere introducerea unor taxe speciale începând cu luna mai. Este vorba de taxa de peiaj pentru utilizarea infrastructurii publice locale și de cele pentru utilizarea platformei comunale de depozitare a gunoiului de grajd. 

Taxa de peiaj va fi percepută pentru utilizarea drumurilor comunale, forestiere sau alte șosele care se află în administrarea primăriei de către echipamente, utilaje, autovehicule, camioane sau camionete destinate obținerii de venituri. 

Banii atrași în acest fel vor fi destinați întreținerii și reparării infrastructurii locale de drumuri. Astfel, cei care se încadrează în această categorie vor trebui să achite pentru transportul de material lemnos o taxă de 10lei/mc. 

Autoritățile din Peștișani au stabilit și cât vor plăti fermierii din localitate care vor utiliza platforma comunală de depozitare a gunoiului de grajd, realizată în cadrul proiectului ”Controlul integrat al Poluării cu Nutrienți”. 

Astfel, taxa pentru transportul gunoiului de grajd de la fermier la groapa de gunoi este de 10 lei/km, cea pentru depozitarea gunoiului de grajd pe platformă este de 10lei/tonă/lună, iar taxa pentru transportul gunoiului de la platformă la terenul fermierului pentru a fi împrăștiat este de 10 lei/km. 

De asemenea, a mai fost stabilită o taxă de 80 lei pe ora de funcționare a utilajului folosit la împrăștierea gunoiului de grajd. 

Vizualizări: 966

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: