Social

Parc solar pe izlazul comunal. Început de revoltă!

Cetățenii comunei gorjene Godinești au fost chemați de autoritățile locale la o ședință de consultări. Tema discuțiilor este referitoare la înființarea unui parc solar pe izlazul din comună. 

”Duminică, 12.02.2023, orele 15.00, va avea loc la Școala Godinești o întâlnire de consultare a cetățenilor cu privire la constituirea unui drept de superficie pentru suprafața de 45 ha din izlaz pentru construirea unui parc fotovoltaic”, au anunțat reprezentanții primăriei Godinești. 

Vestea a stârnit discuții aprinse între localnici, pe rețelele de socializare. ”Bună ideea! Dar, cine va administra și în ce condiții pot beneficia locuitorii din Godinești?”, a spus un localnic. 

”Superbă inițiativă. Avem și noi de câștigat dacă câștigă primăria și în situația de față și numărul animalelor a cam scăzut”, a comentat un altul.

”Câștigătorul "licitației" (știu de ce pun ghilimelele) va fi administrator, iar locuitorii comunei Godinești nu vor avea niciun beneficiu, doar vor fi păgubiți de un teren de 45-50 ha, pe perioada concesionarii (39 ani). Beneficiarul redevenței pentru acest teren va fi primăria, care va pretinde că banii încasați pe redevențe vor ajuta la dezvoltarea comunei (nu), ca iluminatul public va fi gratuit (nu), că acesta este viitorul (da), adică șpagă (că doar pe spagă se negociază totul și în acest caz). APIA a investit mulți bani ca acest teren sa fie redat pășunatului și acum ce facem?”, a spus o localnică. 

Interesul cetățenilor legat de această potențială investiție pare să fie unul mare. O localnică a întrebat inclusiv dacă poate să asiste la discuții de la distanță, prin intermediul unei aplicații de videoconferință. 

 

Vizualizări: 1,728

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: