Actualitate

Parc fotovoltaic pe o mie de hectare în Arad

Proiectele de energie verde pe care vrea să le dezvolte Complexul Energetic Oltenia sunt blocate în lipsa aprobării planului de restructurare, trimis din august anul trecut la Comisia Europeană.

Între timp, lumea din jur se mișcă. SC West Power Investment SRL, o firmă susținută de un grup de investitori internaționali, intenționează să dezvolte un parc solar de 700 MW în vestul României, cel mai mare din țară.

Investitorii internaționali, ale căror identități rămân nedezvăluite, ar putea investi până la 700 de milioane de euro pentru a construi parcul solar pe o suprafață de peste 1.000 de hectare în județul Arad, potrivit autorităților locale. Investitorii cumpără deja terenuri pentru proiect.

Autoritățile județului Arad au deschis o consultare publică asupra proiectului, care urmează să fie dezvoltat în localitățile Grăniceri și Pilu. Potrivit primarului din Pilu, investitorii au început deja procedurile de achiziție a terenurilor.

Complexul Energetic Oltenia intenționează să instaleze opt parcuri solare cu o capacitate totală de 700 MW, iar OMV Petrom lucrează la un proiect de energie solară de 111 MW în județul Dolj.

Vizualizări: 1,985

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: