Actualitate

Reproșuri din Valea Jiului pentru minerii din Gorj. “De ce nu sunteți cinci mii?”

Minerii și energeticienii din Gorj sunt la a patra săptămână de protest în Piața Prefecturii, dar abia dacă se strâng câte 20-30.

O delegație din Valea Jiului, de la Paroșeni, a fost miercuri la Târgu Jiu pentru a protesta din solidaritatea cu colegii lor. “Problema noastră este și a dumneavoastră. Din ce se vede aici, nu prea își doresc colegii dvs. să iasă la pensie. E foarte simplu să stai acasă, e bine să lupte puțini, iar după aia profitul să fie pentru toți. Sunteți 20 - 30, poate 50 în piață, de ce nu sunteți cinci mii?”, a spus președintele Sindicatului Liber Paroșeni, Nicu Slavei.

Protestul prin care minerii și energeticienii cer reducerea vârstei de pensionare a fost inițiat de liderii unor sindicate mici, Nicu Bunoaica și Constantin Crețan. Au trecut și liderii marilor sindicate o zi - două și cam atât. Doar Manu Tomescu, de la Sindicatul Energia Rovinari, este prezent zi de zi în piață cu colegi de-ai lui din termocentrală. Culmea, cei de la Rovinari au grupa a doua și merg la protest, pe când cei de la Turceni, care nu au grupă, stau acasă. “Nu-și doresc toți să se pensioneze mai devreme”, a fost concluzia lui Nicu Slavei.

Vizualizări: 2,765

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: