Actualitate

Parc fotovoltaic cu peste 250.000 de panouri pe halda Rovinari Est 

Unul dintre parcurile fotovoltaice pe care CE Oltenia intenționează să le construiască va fi amenajat pe halda interioară Rovinari-Est. Acesta va avea o putere instalată de circa 110 MW, iar investiția se ridică la peste 100 de milioane de euro, durata de implementare fiind de 24 de luni. 

Compania energetică a demarat procedurile de obținere a avizelor necesare pentru acest proiect. Recent, compania energetică a solicitat Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Gorj emiterea acordului de mediu pentru înființarea parcului fotovoltaic. 

În memoriul de prezentare depus pentru solicitarea acordului de mediu se arată că parcul solar va conține câteva sute de mii de panouri fotovoltaice. ”Locația din tema de proiectare este un teren care necesită amenajări consistente pe aproape toată suprafața. Pe amplasament se vor monta un număr de 250.020 de panouri fotovoltaice amplasate conform planului de situație”, se arată în memoriul de prezentare. 

Terenul propus pentru realizarea parcului fotovoltaic este situat în extravilan și se află în proprietatea CE Oltenia, în partea de Nord-Est a localității Rovinari. Halda interioară Rovinari Est este reprezentată de golul rămas în urma exploatării prin carieră a treptelor de excavare.

Parcul fotovoltaic va fi dotat inclusiv cu instalații de protecție și sistem de supraveghere video. Prin realizarea investiției, reprezentanții companiei spun că vor îndeplini obiective precum reducerea emisiilor de CO și a emisiilor de gaze cu efect de seră, dar și că vor fi create noi locuri de muncă în zonă pentru o perioadă de cel puțin 25 de ani. 

Parcul fotovoltaic ar urma să fie realizat în colaborare cu OMV Petrom. CE Oltenia va deține jumătate din acțiunile societăților mixte de tip SpV ce vor fi înființate în parteneriat cu OMV Petrom SA.

 

Vizualizări: 3,580

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: