Actualitate

Cer stare de urgență și renegocierea planului de restructurare

Federațiile Mine Energie și Univers, care reprezintă peste 80% din salariații Complexului Energetic Oltenia, îi cer premierului Nicolae Ciucă să instituie starea de urgență în sistemul energetic national. Compania este într-o situație extrem de dificilă din cauza închiderii Carierei Roșia, cea mai mare exploatare de lignit din țară.

Liderii sindicali Dumitru Pârvulescu, Gabriel Căldărușe, Nelu Roșca și Alin Munteanu au ținut, marți, o conferință de presă în care au solicitat, printre altele, renegocierea planului de restructurare a CE Oltenia.

De asemenea, liderii minerilor și energeticienilor din Oltenia solicită modificarea ordonanței guvernului privind decarbonarea, pentru prelungirea vieții energiei pe cărbune, dar și revenirea la reglementarea pieței de energie.

Reprezentanții salariaților din Complexul Energetic Oltenia solicită o întâlnire cu premierul Nicolae Ciucă, pentru discutarea pe larg a acestor probleme.

O altă solicitare se referă la încetarea atacurilor din partea organizațiilor de mediu, ceea ce nu este chiar la îndemâna guvernului. Ceea ce vor sindicaliștii este ca aceste organizații care hărțuiesc compania să plătească pentru daunele pricinuite.

Vizualizări: 5,428

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: