antiVirale

Papa Francisc acordă dreptul de vot femeilor la Vatican

Femeilor li se va permite să voteze, alături de bărbați, propunerile de la viitoarele reuniuni ale episcopilor de la Vatican.

Papa Francisc a decis să le acorde femeilor dreptul de vot la viitoarele reuniuni ale episcopilor, o schimbare fără precedent care reflectă speranțele de a le oferi femeilor mai multe responsabilități decizionale.

Papa a aprobat modificări ale normelor care guvernează Sinodul Episcopilor, un organism al Vaticanului care reunește episcopii din întreaga lume pentru întâlniri periodice. Decizia vine după decenii de cereri din partea femeilor privind dreptul de vot.

Vaticanul a publicat miercuri modificările pe care le-a aprobat. Acestea subliniază viziunea privind asumarea de către credincioșii laici a unui rol mai mare în afacerile bisericești care au fost mult timp lăsate în seama clericilor, episcopilor și cardinalilor.

La finalul acestor reuniuni episcopii votează propuneri specifice și le prezintă papei, care elaborează apoi un document ținând cont de opiniile lor. Până acum, singurele persoane care puteau vota erau bărbații.

 

Vizualizări: 420

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: