Eveniment

Pădurar ultragiat în cârciumă

Un bărbat din Târgu Cărbunești a fost condamnat săptămâna trecută la 5.600 de lei amendă penală, pentru infracțiunea de ultraj la adresa unui pădurar. Bărbatul a recunoscut scandalul, dar a spus că nu a fost vorba de ultraj, câtă vreme fapta a avut loc la cârciumă, în timpul liber al pădurarului.

Iată varianta spusă de cel care a fost condamnat. „În data de 12.12.2020, nu sunt sigur în ceea ce priveşte data, am avut un incident cu pădurarul silvic, întrucât am tăiat un lemn din afara fondului forestier al tatălui meu, iar persoana vătămată mi l-a luat şi l-a vândut. Eu în acea zi l-am observat pe pădurar că se afla la un bar de pe raza satului Curteana şi m-am dus la acesta ca să-i zic în legătură cu lemnul, respectiv să mi-l restituie. Nu l-am lovit pe pădurar, el m-a lovit pe mine şi am luat un par din şanţ şi am dat în maşina acestuia întrucât el se băgase în maşină, mie mi-a fost teamă că intră în maşină să-şi ia puşca, deoarece cu ceva timp înainte mă ameninţase că mă împuşcă. Era vorba despre pădurea mea, respectiv a părinţilor mei. Este posibil cu acea ocazie să-i fi adresat injurii şi alte cuvinte jignitoare, dar a dat în mine. Îmi amintesc că era ziua de sâmbătă, nu era la serviciu, era la cârciumă”, a povestit bărbatul.

Instanța a reținut infracțiunea de ultraj. “În acest sens se constată că inculpatul a provocat distrugerea parțială a autoturismului persoanei vătămate, precizând că a acționat în acest mod fiind nemulțumit de modul în care persoana vătămată a procedat la inventarierea și cubarea unui arbore de esenţă salcâm din pădurea pe care aceasta o avea în gestiune, fiind realizate condiţiile prevăzute de norma incriminatoare sub aspectul laturii obiective”, se arată în documentul de la instanță.

Sentința este cu apel.

Vizualizări: 1,681

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: