Eveniment

Pădurar condamnat pentru tăiere ilegală de arbori

Un pădurar silvic din cadrul Ocolului Silvic Motru a fost condamnat la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare, pentru tăiere ilegală de arbori. 

La acțiune a participat și un alt bărbat, lăcătuș mecanic la Complexul Energetic Oltenia, dar acesta a scăpat de condamnare, instanța considerând că nu și-a dat seama că participă la o acțiune ilegală, având încredere în pădurar.

Practic, salariatul CE Oltenia a fost solicitat pentru că avea tractor, cu care urma să tragă cele două căruțe cu lemne, pentru care pădurarul găsise cumpărător.

Fapta pentru care s-a pronunțat acum condamnarea a avut loc în 2016, într-o pădure a statului, din Ohaba. Pădurarul a ales o zi în care era nuntă în sat, gândind că nu o să se audă drujba.

“De asemenea, cei doi au stabilit și faptul ca a doua zi, inculpatul să vină în pădure cu tractorul , căruța și drujba, precum și cu o altă persoană, pentru ca fiind trei la număr să secționeze, să încarce și să transporte materialul lemnos la cumpărător, într-un termen scurt, pentru a nu fi identificați de alte persoane”, se arată în documentul de la instanță.
Zece arbori au fost tăiați, suma încasată de pădurar fiind de 1.600 de lei. Doar că acesta a uitat să împartă banii cu cel care l-a ajutat și astfel s-a aflat de faptă.

Sentința Judecătoriei Motru din 16 mai nu este definitivă.

Vizualizări: 1,436

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: