Eveniment

Un șofer băut a făcut atac de panică

Un bărbat din Țicleni, județul Gorj, a fost condamnat joi la un an de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Executarea pedepsei a fost amânată, termenul de încercare fiind de doi ani.

Pe 26 aprilie 2021, după miezul nopții, bărbatul a fost depistat băut la volan, pe drumul care leagă Țicleni de Târgu Jiu.

“Cu ocazia verificărilor, agenţii de poliţie au procedat la legitimarea şi testarea cu aparatul etilotest marca Drager, rezultatul fiind de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Rovinari în vederea prelevării de probe biologice ce sânge. Cu ocazia prezentării la camera de gardă a unităţii medicale, numitul ## a refuzat prelevarea de probe biologice de sânge, invocând fobia de ace. (...) I s-a adus la cunoştinţă că refuzul de prelevare de probe biologice constituie infracţiune, precum şi faptul că nu mai are dreptul de a conduce pe drumurile publice până la finalizarea cercetărilor în dosarul penal întocmit ca urmare a refuzului său”, se arată în documentul de la instanță.

În fața judecătorului, șoferul a susținut că a făcut un atac de panică, la vederea acelor.

Sentința Judecătoriei Târgu Cărbunești din 18 mai nu este definitivă.

 

Vizualizări: 887

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: