Eveniment

Pădurar anchetat pentru tăiere ilegală de arbori

Un pădurar din judeţul Vâlcea este cercetat penal sub control judiciar, fiind suspectat că a introdus date false în aplicaţia SUMAL privind tăieri de arbori, după care a vândut lemnul provenit de la copaci pe care i-a doborât ilegal.

„La data de 13 august a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Berbeşti s-au sezizat din oficiu cu privire la faptul că, un bărbat de 48 de ani, având calitatea de pădurar ar fi tăiat, fără marcă, arbori din specia fag şi a introdus date false într-o aplicaţie informatică. Materialul lemnos a fost însuşit şi înstrăinat, cauzând astfel un prejudiciu de aproximativ 3500 lei”, a informat astăzi Poliţia judeţeană Vâlcea.

În urma anchetei şi a probatoriului administrat, pădurarul a fost reţinut, marţi, pentru 24 de ore, iar miercuri procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile în privinţa acestuia.

 

Cercetările în acest caz continuă, vizate fiind infracţiuni de fals informatic, tăiere ilegală de arbori din fondul forestier naţional şi furt de arbori.

Vizualizări: 1,619

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: