Actualitate

Ordonanță de urgență pentru salariile minerilor

Guvernul a dat o ordonanță de urgență care va permite plata salariilor din Complexul Energetic Hunedoara pentru următoarele trei luni.

Actul normativ va fi publicat vineri seară în Monitorul Oficial, iar la începutul săptămânii viitoare vor apărea şi Normele metodologice. 

”Nu ne derobăm de responsabilitate şi ne dorim ca sănătatea minerilor să nu fie pusă în pericol şi să iasă din subteran. Avem soluţii, care să rezolve problemele pe termen scurt”, a scris, vineri, pe Facebook, Virgil Popescu.

Ordonanța de urgență modifică legea nr. 200/2006 privind constituirea şi utilizarea Fondului de garantare pentru plata creanţelor salariale, pentru a putea include şi companiile aflate în insolvenţă, cum este cazul CEH. 

Administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara, Cristian Roşu, a demisionat din funcţie în urma discuţiilor purate vineri cu ministrul Energiei Virgil Popescu. 

Sute de mineri din Valea Jiului s-au adunat în curtea Minei Lupeni unde aproximativ o sută de mineri sunt blocaţi în subteran. Angajaţii de la alte mine din zonă au venit să îi susţină pe cei din subteran. Şi la Vulcan, minerii s-au adunat în curtea minei.

Vizualizări: 3,474

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: