pamFLEȚI

Aceste legume care ne decid soarta

Acum câteva luni părea o glumă faptul că ni se va îngrădi libertatea de circulație dacă nu avem certificat de vaccinare. Azi deja sunt discuții la cel mai înalt nivel pe această temă. Probabil că decizia este luată, doar că nu știu cum să o anunțe fără să pară că încalcă un drept fundamental.

Ziariștii au vrut să afle care este părerea autorităților române pe acest subiect. Știți ce au aflat? Că aceste legume care ne conduc acceptă ca gâștele orice se decide la nivel european.

Întrebat dacă este de acord, personal, cu introducerea certificatelor de vaccinare, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a spus "Nu îmi dau cu părerea personal, eu sunt diplomat de carieră şi ministru de Externe". Dacă ar fi un simplu ambasador, poate ar fi acceptabil, dar un ministru este factor de decizie, care trebuie să aibă păreri pe care să le susțină. "Până când nu va exista o poziţie la nivel european omologată va trebui să aşteptăm", a mai spus ministrul de Externe, că era să zic al Agriculturii. 

Nici președintele Iohannis nu spune clar dacă este pentru a limita circulația persoanelor nevaccinate sau nu. ”Referitor la certificatele de vaccinare, Preşedintele României s-a pronunţat pentru o abordare coordonată şi unitară la nivel european, susţinând că certificatul de vaccinare ar trebui utilizat pentru scopuri medicale, iar procesul de identificare a elementelor tehnice pe care să le conţină un certificat la nivel european va trebui să continue”, a transmis Administraţia Prezidenţiale.

Cu alte cuvinte, și pentru președinte contează abordarea europeană, de parcă aceasta nu ar trebui să se bazeze pe o sumă de abordări ale țărilor din UE. 

Ziceau unii în campania electorală că dacă alegem hoți în fruntea țării, suntem complici. Dacă alegem legume, ce suntem?

Vizualizări: 1,620

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din pamFLEȚI:

Citește și: