Actualitate

Protestul minerilor din Valea Jiului ia amploare

Este deja a treia zi în care minerii de la Lupeni, județul Hunedoara, sunt blocați în subteran în semn de protest că nu și-au luat salariile.

Ortacii lor de la alte mine au venit în noaptea de joi spre vineri să îi susțină. În jurul orei 1:00, un grup de 50 de mineri, de la alte mine, s-au alăturat cauzei celor de la Lupeni. Aceştia au intrat în curtea minei, unde au protestat. 

Minerii au mers pe jos până la mina Lupeni strigând mai multe lozinci. "Hai Lupeni că am venit, împreună am trudit" sau "Minerii şi Valea şi-au pierdut răbdarea" răsunau pe străzile oraşului minier.

Și minerii din Gorj s-au solidarizat cu colegii lor din Valea Jiului. "Considerăm că minerii trebuie să-și primească drepturile pentru munca prestată la timp și integral", se arată într-un comunicat al Federației Naționale Mine Energie.

Termocentrala Mintia, din cadrul Complexului Energetic Hunedoara, a fost oprită, în cursul nopţii de joi spre vineri, din cauză că nu mai are cărbune, ceea ce înseamnă că în jur de 4.500 de apartamente ale locuitorilor din Deva şi instituţii publice din oraş nu mai primesc agent termic.

„Complexul Energetic Hunedoara şi-a oprit atât producţia de cărbune, cât şi pe cea de energie. Termocentrala Mintia a fost oprită la ora 1 şi 10 minute. Guvernul trebuie să vină cu soluţii sau să plece acasă”, a declarat preşedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iştoc.

Vizualizări: 4,010

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: