Social

Onorată să dea numele stadionului din Târgu Jiu

Stadionul Municipal “Constantina Diță” din Târgu Jiu, aceasta va fi denumirea oficială a edificiului din centrul orașului construit de guvern pentru sportivii din Târgu Jiu dar și pentru cetățenii care vor să facă sport.

Constantina Diță s-a declarat emoționată în ziua în care și-a dat numele pentru stadionul pe care a început să alerge ca profesionistă în atletism. „O zi semnificativă, plină de emoții, cu multe lacrimi de bucurie, pentru că începând cu această dată, Stadionul Municipal din Târgu Jiu îmi poată numele: “ CONSTANTINA DIȚĂ”! Mulțumesc din suflet Domnului Primar Marcel Laurentiu Romanescu, pentru inițiativă și finalizarea acestei propuneri, și Domnilor Consilieri Locali pentru votul acordat. Mă simt onorată și foarte bucuroasă pentru această încununare a recunoașterii meritelor pentru activitatea mea sportivă de excepție dedicată din suflet și Municipiul Târgu Jiu, locul unde mi-am început cariera de sportiv”, a scris marți sportiva care deține singura medalie olimpică a României la maraton feminin și care speră să fie inspirație pentru micii sportivi care se îndreaptă către atletismul de performanță. 

Trecând peste festivitatea evenimentului, Constantina Diță poate fi cel mai bun exemplu că se poate izbândi când dai dovadă de pasiune și ai un talent nativ către un anumit sport. A pornit de jos, dintr-o comună a Gorjului, unde a fost descoperită de un antrenor pasionat și el de acest sport, și a ajuns numărul unu în lume, campioană olimpică. Probabil că mult timp de acum înainte Gorjul nu va mai da un sportiv de asemenea valoare iar numele său, scris, probabil undeva pe pasarela stadionului din Târgu Jiu, va inspira generațiile viitoare de atleți. 

Vizualizări: 7,360

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: