Politică

O treime din rectificarea bugetară, în pixul lui Cîțu

Proiectul privind rectificarea bugetară a fost modificat din nou. Fondul de rezervă aflat la dispoziția premierului Floin Cîțu a ajuns să fie de patru ori mai mare față de cât s-a alocat inițial în bugetul de stat.

Practic, o treime din suma de 8,99 miliarde prevăzută în plus pentru rectificare ar alimenta Fondul de rezervă la dispoziția prim-ministrului. Fondul de rezervă bugetară era prevăzut la începutul anului la 590 milioane de lei.

Sunt bani care vor merge în mare parte spre primării la acest final de ani, după criterii stabilite exclusiv de premier.

1,895 milioane sunt pentru Fondul de rezervă la dispoziția Guvernului. Acest fond ar trebui să fie pentru urgențe, dar, de fapt, banii merg la primării, către proiecte PNDL.

Suma a fost majorată în contextul alegerilor interne din PNL. Premierul Florin Cîțu candidează la președinția partidului.

Pentru a face rost de bani, Cîțu a tăiat din contribuția României la bugetul UE și din suma pentru transferuri către întreprinderi în cadrul schemelor de ajutor de stat.

Vizualizări: 877

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: