Politică

Cîțu anunță remanierea ministrului Justiției

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri seara remanierea ministrului Justiției, Stelian Ion. Este al doilea ministru al Alianței USR PLUS remaniat de Cîțu, după cel de la Sănătate, Vlad Voiculescu.

 "Am luat o decizie necesară. Am trimis președintelui cererea de revocare din funcție a lui Stelian Ion. Nu voi accepta în guvern miniștri care se opun modernizării României", a transmis premierul. Lucian Bode a fost propus interimar la Justiție.

Revocarea lui Stelian Ion a venit după ce Ministerul Justiției a refuzat să se pronunțe pe proiectul de ordonanță de urgență privind proiectul “Anghel Saligny”, prin care în următorii șase ani ar urma să fie alocați 50 de miliarde de lei în programe de infrastructură.

Președintele USR, Dan Barna, a reacționat pe pagina de socializare: "Florin Cîțu a arătat în această seară că nu poate conduce nimic. Cu atât mai puțin un Guvern. Abuzul de putere, deciziile luate noaptea ca hoții nu sunt marca înregistrată a lui Liviu Dragnea. Iar Florin Cîțu a arătat că e mai rău decât Dragnea. Și asta pentru că înșală cu cinism și rea voință așteptările unui electorat care a cerut altceva. Florin Cîțu trebuie să plece".

Revenim cu detalii.

Vizualizări: 976

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: