Eveniment

O nouă anchetă legată de decesul lui Adrian Dobrin

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a anunțat că cercetează decesul șefului Sanepid Gorj, Adrian Dobrin. Ancheta a fost declanșată după ce s-a aflat că Dobrin a mers în control la spitalul din Târgu Cărbunești, acolo a fost internat pentru că se simțea rău și s-a ajuns apoi la concluzia că are Covid.

Fiind în timpul serviciului atunci când a ajuns la spital, are și ITM competență de verificare. „Din primele verificări efectuate de către inspectorii de muncă, s-a constatat faptul că Dobrin Adrian Virgil, angajat al Direcției de Sănătate Publică Gorj, se afla la Spitalul de Urgență Târgu-Cărbunești pentru îndeplinirea sarcinilor de serviciu. Potrivit articolului 27, alineatul 1, litera a) din Legea securităţii şi sănătăţii în muncă numărul 319/2006, cu modificările și completările ulterioare, angajatorul are obligaţia să comunice evenimentul, de îndată, Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj”, a transmis ITM Gorj.

Starea lui Dobrin s-a înrăutățit peste câteva zile, iar când s-a luat decizia transferării la un spital din București, acesta a avut neșansa de a fi într-o ambulanță căreia i s-a stricat aparatul de ventilare. Cazul este cercetat și de Poliție.

“După cercetarea evenimentului, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj vor stabili împrejurările și cauzele care au determinat producerea acestuia, precum și măsurile care se impun a fi luate în perioada următoare”, a menționat George Octavian Romanescu, inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Vizualizări: 2,230

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: