Eveniment

O iarnă în arest, nu pe stradă

Un bărbat fără adăpost a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, după ce a incendiat un apartament din Târgu Jiu. Bărbatul născut în Târgu Mureș a făcut 122 de zile de arest preventiv pentru faptele sale, fiind acuzat de violare de domiciliu și distrugere. Practic, a făcut iarna în arest, unde probabil că este mai bine decât pe stradă.

Condamnarea a fost pronunțată zilele trecute de Judecătoria Târgu Jiu și nu este definitivă.

Fapta a avut loc în decembrie anul trecut. Pe 2 decembrie anul trecut, înainte de orele prânzului, beat fiind, bărbatul a intrat în respectivul apartament, al unui amic de pahar, profitând de faptul că ușa era neasigurată.

“A stat aproximativ 2-3 minute, timp în care, în scop de răzbunare, a aruncat, cu intenţie, un băţ de chibrit aprins pe o pătură aflată pe podeaua din hol, lucrătorii din cadrul I.S.U. Gorj care au intervenit pentru stingerea incendiului identificând două focare, unul în bucătăria locuinței, pe masă, şi unul în sufrageria apartamentului, în partea dreaptă a ușii de acces”, se arată în documentul de la instanță.

Victima a declarat că nu a încuiat ușa, din cauză că pierduse cheia cu câteva săptămâni în urmă. Acum proprietarul apartamentului va fi despăgubit cu cinci mii de lei, deși este puțin probabil să aibă de unde să îi ia, de la un om fără adăpost.

Vizualizări: 870

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: