Ultima oră

Cel mai atractiv sat din România

Răşinari, din judeţul Sibiu, este marele câştigător al României în cadrul celei de-a doua ediţii a competiţiei mondiale „Best Tourism Villages”, lansată de Organizaţia Mondială a Turismului. Satul a fost selectat din peste 130 de candidaturi, provenite din 57 de ţări.

„Răşinari este, începând de astăzi, unul dintre cele mai atractive sate turistice din întreaga lume! Nu o spunem noi, ci specialiştii Organizaţiei Mondiale a Turismului, care i-au oferit această recunoaştere în cadrul competiţiei «Best Tourism Villages». Distincţia ne onorează, ca ţară, şi reprezintă încă o dovadă a potenţialului extraordinar pe care îl are România turistică. Doresc să felicit administraţia locală a satului Răşinari, precum şi pe locuitorii săi, pentru felul în care au ales să valorifice bogăţia culturală şi naturală a zonei, dar şi pentru angajamentul dedicat sustenabilităţii – criterii care, de altfel, au contribuit la câştigarea acestui titlu, pe plan internaţional”, a declarat ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Satul Răşinari devine membru al reţelei OMT și va putea fi oferit drept exemplu în documentele de politici elaborate de organziație, iar în cadrul evenimentelor internaţionale va beneficia de promovare şi recomandări.

Alte două sate din țară au ajuns în etapa mondială a concursului - satul Ciocăneşti, din judeţul Suceava şi satul Biertan, din judeţul Sibiu. 

Vizualizări: 843

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: