Diaspora

Numărul de infectări s-a dublat în Austria după vaccinare

Pe fondul creșterii accelerate a cazurilor de COVID-19, Austria va intra în lockdown de luni, 22 noiembrie, a anunțat vineri cancelarul Alexander Schallenberg. Autoritățile nu răspund însă de ce s-a ajuns la peste 15.000 de infectări pe zi, deși în noiembrie anul trecut vârful a fost de 7.500 de infectări. Asta deși între timp aproape 70% din populație s-a vaccinat.

Este adevărat că numărul de spitalizări este ceva mai mic, dar totuși medicii nu au venit până acum cu explicații legate de numărul mare de îmbolnăviri.

În lipsă de răspunsuri, autoritățile anunță din nou restricții, pentru că măcar acestea se reflectă rapid în scăderea numărului de infectări. Un lockdown pentru persoanele nevaccinate va fi în vigoare de luni în toată ţara.


Cele mai afectate landuri austriece de epidemia de COVID-19, Salzburg şi Austria Superioară au anunțat joi că vor să impună un lockdown pentru întreaga populaţie, nu doar pentru cei nevaccinaţi. Guvernatorii celor două provincii au făcut presiuni asupra guvernului federal să ia această decizie la nivelul întregii ţări, în contextul unui nou record de infectări cu coronavirus.

 


De asemenea, va fi recomandată administrarea dozei 3 de vaccin pentru toți cetățenii, iar din februarie vaccinarea ar putea deveni obligatorie, ceea ce e determinat proteste uriașe.

Câteva mii de manifestanți s-au adunat sâmbătă la prânz la Viena pentru a protesta împotriva carantinei și vaccinării obligatorii anunțate cu o zi înainte de guvern pentru a lupta împotriva pandemiei de Covid-19.

 

Vizualizări: 2,251

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: