Diaspora

Cele mai mari proteste împotriva vaccinării obligatorii

Mii de austrieci au ieșit, sâmbătă, în stradă, pentru a protesta  împotriva vaccinării obligatorii, un proiect propus de guvern și care ar urma să intre în vigoare în februarie 2022. Protestele au loc în Viena și în alte orașe. 

La proteste sunt fluturate steagurile Austriei. Unii dintre protestatari poartă steaua lui David – simbolul persecuției evreilor în regimul nazist din Germania hitleristă.

Manifestația a fost organizată la îndemnul partidului de extremă dreapta FPÖ, chiar dacă liderul său Herbert Kickl, care a fost testat pozitiv cu coronavirus, a lipsit. Mulțimea, adunată în inima capitalei austriece, la o aruncătură de băț de cancelarie, a fluturat pancarte denunțând „dictatura coroanei” sau spunând „nu împărțirii societatea în două”.

Cancelarul conservator Alexander Schallenberg a anunțat, vineri, un lockdown pentru 8,9 milioane de locuitori, până pe 13 decembrie. De luni, aceștia nu vor mai avea dreptul să-și părăsească locuința decât pentru cumpărături, sport sau pentru îngrijiri medicale. Doar școlile rămân deschise. 

În ciuda reticenței sale inițiale, guvernul va pregăti și o lege care să impună vaccinarea populației adulte după 1 februarie 2022.  Schallenberg și-a cerut scuze celor vaccinați pentru că au fost nevoiți să ia astfel de restricții „drastice”. 

Cazurile COVID în Austria au atins niveluri nemaivăzute din primăvara anului 2020: peste 15.000 de noi infecții sunt înregistrate zilnic, în timp ce rata de vaccinare este în jur de 66%, puțin sub media europeană. 

Vizualizări: 1,904

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: