Diaspora

Germania, record de infectări de la începutul pandemiei

51.077 de infectări au fost raportate miercuri în Germania, fiind un record absolut de la începutul pandemiei. În această țară, rata de vaccinare este de 67%.

Și mai multe state americane sunt șocate de explozia infectărilor acolo unde populația s-a vaccinat. Vermont și California, două dintre statele americane care au rate de vaccinare de circa 70% din totalul locuitorilor lor, cunosc o explozie a cazurilor de infecții cu COVID-19, lucru care a pus pe jar autoritățile și oficialii din domeniul medical. Unul dintre motive este acela că imunitatea dobândită de cei vaccinați prin inoculare începe să dispară, cred experții.

Autoritățile încearcă să găsească explicații. „Nu există un singur răspuns simplu,” a declarat comisarul pentru sănătate din Vermont, doctorul Mark Levine. „Dar există în mod clar factori care s-au reunit pentru a crea situația în care ne aflăm acum”, a completat acesta.

Ipoteza cea mai vehiculată este aceea că vaccinul asigură imunitate doar câteva luni, iar cei care s-au vaccinat în primăvară au pierdut-o deja. De altfel, și analizele arată prezența anticorpilor timp de 4-6 luni după vaccin, chiar mai puțin timp la perioadele vârstnice, în timp ce certificatul verde, care oferă o iluzie de siguranță, este valabil un an.

Studiile arată că imunitatea dobândită pe cale naturală durează mai mult, iar mulți experți susțin că oricum vom trece la un moment dat prin boală. 

Vizualizări: 1,027

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: