Diaspora

Încă o insectă autorizată pentru consum în Uniunea Europeană

Fermierii sunt nevoiți să renunțe, treptat, la creșterea animalelor, din cauza multor condiționări care fac activitatea nerentabilă. Oficialii europeni ne anunță însă că nu o să murim de foame.

Comisia Europeană a autorizat introducerea pe piață a unei a doua insecte, Locusta migratoria (lăcusta călătoare), ca aliment nou.

Produsul va fi disponibil sub formă congelată, uscată și de pudră și este destinat comercializării ca gustare sau ca ingredient alimentar într-o serie de produse alimentare, se arată într-un comunicat al Comsiei Europene. 

“Această autorizație vine în urma unei evaluări științifice riguroase efectuate de EFSA, care a concluzionat că lăcusta migratoare este sigură pentru utilizările prezentate de societatea solicitantă. Produsele care vor conține acest aliment nou vor fi etichetate pentru a informa consumatorii cu privire la potențialele reacții alergice”, se arată în comunicat.

În luna iunie a acestui an a fost autorizată prima insectă ca aliment nou: viermele galben uscat. 

“În diverse studii, Organizația ONU pentru Alimentație și Agricultură (FAO) a identificat insectele ca fiind o sursă de hrană foarte nutritivă și sănătoasă, cu un conținut ridicat de grăsimi, proteine, vitamine, fibre și minerale. Insectele, care sunt consumate zilnic de milioane de oameni de pe planetă, au fost identificate în cadrul strategiei „De la fermă la consumator”, ca sursă alternativă de proteine care ar putea facilita trecerea la un sistem alimentar mai durabil”, mai arată sursa citată.

Vizualizări: 1,086

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: