Actualitate

Nu știu cum să-i mai ducă cu preșul pe salariații CEO

Unii au interes să închidă cât mai rapid capacitățile de energie pe cărbune, alții ar vrea să nu îi coste nimic.

Cei care vor să închidă termocentralele au militat pentru Legea 197/2021, cei care vor să nu plătească pentru asta blochează aplicarea ei.

Sunt aproape doi ani de când legea nu este aplicată în integralitate. Astăzi vine în Gorj șeful Casei Naționale de Pensii, liberalul Baciu, să explice el de ce nu se poate aplica. Vrăjeli că nu are programul informatic, la doi ani de la adoptarea legii, nu înghite nimeni.

O să vedem ce minciuni mai lansează, pentru a face economii la bugetul de pensii. Că, pentru el, asta e miza. Minerii și energeticienii au în general pensii bunicele față de alții, adică undeva la o mie de euro. Mii de pensionări blocate doar în Gorj, pentru Baciu înseamnă milioane de euro economisite în fiecare lună. Miza lui, asta este, să tragă de timp, pentru a nu crește deficitul la bugetul de pensii. Fiecare cu indicatorii lui.

Useriștii au avut ca plan, trasat de la Comisia Europeană, să închidă cât mai repede termocentralele din Gorj. Dar și lor le place acum să spună că le-au închis alții, nu ei, cei care au scris PNRR după dictare.

Asta este politica, ăstea sunt interesele, dar CEO a intrat în mod clar pe drumul fără întoarcere.

Vizualizări: 2,377

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: