Social

Nu mai dați bani la cerșetori, cei care îi cheltuiesc sunt alții!

Târgu Jiu este tot mai asaltat de cerșetori, cei mai mulți veniți din alte localități și chiar din alte județe. Autoritățile nu pot să stârpească acest fenomen câtă vreme noi îl încurajăm, dându-le bani celor care întind mâna, uneori la modul agasant. Este evident că mulți nu cerșesc pentru ei, ci sunt exploatați de alții care trăiesc pe picior mare de pe urma lor.

Polițiștii din Pitești au reținut miecuri un bărbat de 69 de ani, care îl trimitea la cerștit pe un amărât de vârsta lui. La percheziții au fost găsite bijuterii din aur luate cu bani din cerșit.

''Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2016 - iulie 2021, acesta ar fi determinat un bărbat de 68 de ani, din comuna Niculiţel, judeţul Tulcea, persoană aflată într-o situaţie de vulnerabilitate, să apeleze, în mod repetat, la mila publicului, pe raza municipiului Piteşti şi a comunei Bradu, obţinând, pentru sine, foloase patrimoniale de pe urma acestei activităţi'', a informat, miercuri, IPJ Argeş.


Trei percheziţii au fost făcute la cele trei case ale individului. În urma percheziţiilor s-au identificat bani şi bijuterii. În vederea continuării cercetărilor, a fost ridicată suma de 4.400 de lei, iar bijuteriile au fost lăsate în custodie, arată IPJ Argeş.

După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reţinut pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de miercuri, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Vizualizări: 2,230

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: