Actualitate

Nu i-a mai chemat la discuții!

Sindicaliștii ar fi trebuit să înceapă primele discuții despre creșterile salariale ale angajaților și, chiar dacă s-a anunțat că următoarea întrevedere trebuie să aibă loc în data de 31 martie, acest lucru nu s-a mai întâmplat.

În ritmul în care au decurs negocierile dintre reprezentanții salariaților și administrație ne putem aștepta ca termenul Contractului Colectiv de Muncă al minerilor și energeticienilor să expire.

Actualul document este valabil până la data de 15 aprilie și a fost prelungit deja o dată, după ce liderii Federației Mine Energie și-au obținut mai greu reprezentantivitatea de la instanțele judecătorești. Este așteptat acum ca următoarea întâlnire dintre cele două părți să aibă loc marți, însă și aici negocierile ar putea avea rezultate la fel de puțin spectaculoase cum au fost și în trecut.

Până în acest moment, la cele două runde de negocieri care au avut loc între cele două părți, sindicaliștii și administrația nu au reușit să lucreze decât la textul CCM-ului și au mai purtat negocieri despre introducerea în salariul de bază al angajaților a sporurilor. În timp ce șefii Complexului Energetic Oltenia și sindicaliștii se fac că negociază, compania energetică o duce din ce în ce mai rau, iar vânzările de energie au atins un prag minim de neconceput în urmă cu câțiva ani. Grupurile energetice au fost scoase constant din piață la finele acestei luni, iar producătorul de energie a virat în jur de 400 de MW/h în Sistemul Energetic Național, cantitate de energie care nu poate suporta lefurile celor aproximativ 9000 de angajați pe care îi mai are CEO în prezent. 

Vizualizări: 1,317

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: