Actualitate

Nu crede că se va respecta numărul de angajați din Planul de Restructurare de la CEO

Președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, nu crede că se va respecta numărul de angajați de la Complexul Energetic Oltenia din Planul de Restructurare.

Conform documentului respectiv, la sfârșitul acestui an ar mai trebui să rămână în cadrul companiei energetice un număr de aproximativ 6700 de salariați.

Pîrvulescu crede că numărul minerilor și energeticienilor o să fie unul mult mai mare, chiar dacă există acel acord semnat cu Comisia Europeană. Nici măcar Legea 197 nu va reduce atât de mult numărul celor care își desfășoară activitatea în cadrul companiei energetice. În prezent, peste 9000 de persoane au contracte de muncă cu producătorul de energie. „O să fie mai mulți, chiar și după 1 septembrie. O să fie mai mult de 7 mii de oameni la 1 septembrie 2024”, a declarat peședintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu.

Conform Planului de Restructurare semnat de Complexul Energetic Oltenia cu Comisia Europeană, numărul angajaților trebuie redus anual cu aproximativ o mie de persoane, iar anumite capacități de producție trebuie închise sau trecute în rezervă de capacitate, cum este cazul grupurilor energetice.

 

Vizualizări: 3,001

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: