Actualitate

Bani pentru CE Oltenia

Complexul Energetic Oltenia urmează să primească suma de 386 de milioane de lei (aproape 80 de milioane de euro) pentru achiziționarea certificatelor de carbon.

Proiectul de hotărâre de guvern este în dezbatere publică. Banii ar urma să fie folosiți pentru a cumpăra atât certificate aferente poluării de anul trecut, cât și de anul acesta.

Prețul unui certificat este în jur de 60 de euro.

Proiect: 

Art. 1. – Se aprobă acordarea ajutorului de stat pentru restructurare sub formă de grant în favoarea Societății ”Complexul Energetic Oltenia” SA în scopul finanțării cheltuielilor cu certificatele de emisii de gaze cu efect de seră, pentru anul 2024.

Art. 2. Ajutorul de stat prevăzut la art.1 în valoare totală 386.635.925 lei pentru anul 2024 se acordă integral de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Energiei, pentru finanțarea:

a) achiziției de certificate de emisii de gaze cu efect de seră necesare pentru îndeplinirea obligației de restituire a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră aferente anului 2023, corespunzătoare emisiilor de gaze provenite de la instalațiile societății, cu scadență la data de 30 aprilie 2024;

b) achiziției de certificate de emisii de gaze cu efect de seră aferente anului 2024,corespunzătoare emisiilor de gaze provenite de la instalațiile societății, cu scadență la data de 30 aprilie 2025.

Vizualizări: 1,625

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: