Actualitate

Nu crede că grupurile pe gaze se vor face! Director: Poate anul ăstă o să-i oprească cineva!

Realizarea grupurilor pe gaze de la Complexul Energetic Oltenia bate pasul pe loc, iar directorii din cadrul companiei energetice nu cred în realizarea acestui proiect. În primul rând pentru că, sunt foarte multe grupuri pe gaze în România, iar țara noastră nu are cantitatea necesară de combustibil pentru a funcționa cu toate, iar infrastructura de transport pentru gaz nu este încă pusă la punct. Laurențiu Ciurel se bucură că lucrările la investițiile respective nu au evoluat pentru că, ar putea să fie oprite definitiv în acest an.

 

„Problema este în momentul în care o să ai 800 de MW la Brazi, ELCEN-urile asta toate din București și Constanța care sunt pe gaz, când o să mai faci nu știu câte sute de MW în Valea Jiului, când mai vin niște sute de MW pe gaz de la Iernut, pentru ce Dumnezeu să mai faci cele două centrale pe gaze din Gorj? 800 de MW, la Craiova, de unde atâta gaz că nici de la Marea Neagră nu poți să aduci așa că nu ai infrastructură. De unde atâta gaz să alimentezi toate astea? Și este și foarte scumpă energia pe gaz. Sunt 100% planuri utopice! De aceea cred și sunt atât de întârziate și este bine că nu au apucat să toace toți banii că poate anul ăsta o să-i oprească cineva”, a declarat actualul director al Sucursalei Electrocentrale Rovinari, Laurențiu Ciurel.

 

Tot referitor la grupurile pe gaze, Ciurel a spus că, astfel de capacități, sunt rentabile doar dacă stau la dispoziția Dispecerului Energetic Național pentru că sunt plătite foarte bine, la fel cum se întâmplă și atunci când serviciile lor sunt folosite pentru echilibrarea Sistemului Energetic Național.

 

Vizualizări: 1,512

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: