Actualitate

Sindicalist din CE Oltenia: Mulți șefi s-au îmbogățit peste noapte

Procurorii anti-corupție nu au dezvăluit prea multe informații din dosarul deschis recent în energie și care îl vizează și pe Iosif Chircă, director adjunct al Termocentralei Rovinari. Vorbea DNA de o mită de cinci mii de euro care l-a pus pe Chircă sub control judiciar pentru două luni, dar acesta are sechestru și pe patru imobile așa că suspiciuni și mai mari planează asupra lui Chircă.

Procurorii nu-i mai permit nici să-și exercite funcția de la vârful termocentralei. Când a comis fapta de care e acuzat acum de anchetatori, era director. Acum este director adjunct. Nici această funcție nu o mai poate ocupa pe durata cercetărilor. Până acum, compania nu a anunțat nicio măsură în cazul său. Asta deși, săptămâna trecută, Dan Iulius Plaveti, managerul companiei, se lăuda că va face o analiză să stabilească ce atribuții îi mai pot rămâne lui Chircă.

Nu se știe ce măsură administrativă a decis compania în cazul său pentru că transparența e un detaliu foarte străin actualei conduceri. Și ultima declarație a fost făcută pentru că a fost surprins de jurnaliști înainte de întâlnirea cu sindicatele și a fost nevoit să răspundă. Apoi, n-a mai auzit nimeni vreo reacție oficială în tot acest scandal care nu face decât să aducă noi suspiciuni și o imagine proastă pentru compania care și-așa se zbate să supraviețuiască.

Ținând cont de vârtejul în care au dus unii politicieni, directori și sindicaliști această companie, nu e de mirare dacă vom vedea că ancheta va fi extinsă și vor mai fi prinse în cercetări și alte tentacule ale caracatiței care n-a făcut în ultimii ani decât să-și umfle conturile pe spinarea minerilor care își dau sufletul să scoată ultimul cărbune cu utilaje bune de dus la fier vechi.

 

„Să-i ia pe toți care au făcut furăciuni!”

Sindicalistul Alin Munteanu, liderul Cartel Alfa, spune că ancheta penală nu face decât să aducă mari prejudicii companiei. „Important e să se clarifice lucrurile. Organele solicită în continuare documente. Ancheta continuă. E un lucru bun că se continuă ancheta. Cineva trebuie să plătească dacă s-au făcut nereguli. E urât ce se întâmplă și sper să se rezolve lucrurile. Dacă e cazul să-i ia, să-i ia pe toți care au făcut furăciuni în compania asta și să se încheie tot”, a declarat Alin Munteanu.

Nicu Bunoaica confirmă ceva ce știm cu toții. Banii de pe cărbune i-au îmbogățit pe mulți peste noapte. Fie că vorbim de șefi din companie, de politicieni care le-au ținut trenele ori de sindicaliști ventriloci. „Cei de la DNA își fac meseria și vor găsi vinovații. Nu poți să fii racordat prin interpuși la banii Complexului Energetic Oltenia și să vii să spui că nu poți să faci investiții, nu poți să faci măriri salariale, dar pe partea asta nu a dus nimeni lipsă de bani. Oameni politici, directori, toți au făcut lucruri și se va dovedi dacă sunt vinovați. O fi și vânzarea de energie ieftină către firmele de casă. Dacă se vor face verificări, vor găsi firmele de casă și persoana care vinde energie ieftină”, e declarația făcută de Nicu Bunoaica.

Și totul se face pe șustache, dar procurorii anticorupție au ocazia „să aprindă becul” în toate aceste suspiciuni. „Acolo se tranșează totul, secretizează tot și noi n-avem voie să știm nimic. Dacă sunt vinovați, să fie demiteri și să li se impute tot, să dea banii înapoi. DNA ar trebui să verifice și lideri de sindicat. Toată lumea care greșește, să plătească. Sunt foarte mulți șefi bogați, cu mașini de lux, case, își fac cumpărăturile cu mașinile companiei pe banii cui? Pe banii celor care mor în cariere și nu au curajul să iasă în stradă că își pierd locul de muncă”, mai spune Nicu Bunoaica.

Vizualizări: 2,532

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: