Politică

Noul director al CE Oltenia, numit tot politic

PNL nu pare să fi învățat nimic din numirea liberalului Gore Popescu în Directoratul CE Oltenia. O numire clar neinspirată, făcută pe bază de carnet de partid, din moment ce după primele patru luni de interimat nu i-a mai fost prelungit mandatul.

Cel mai vehiculat nume de înlocuitor este al lui Gigel Jianu, cel care a pietdut alegerile la Motru după primul mandat, tocmai pentru că nu a convins că ar fi un bun administrator.

Problemele pe partea de minerit, de care ar trebui să se ocupe înlocuitorul lui Gore Popescu, sunt mult mai grele decât cele cu care s-a confruntat Jianu la Motru. Aproape toate carierele miniere sunt blocate de lipsa fronturilor de lucru. Cariera Jilț Nord are toate utilajele blocate de alunecarea de teren din ianuarie, iar astfel de accidente sunt posibile peste tot, pentru că sunt ani buni de când nu se mai respectă tehnologiile de lucru. Până și perla mineritului din Oltenia, Cariera Roșia, e pe butuci, iar astfel s-a ajuns ca termocentrala Rovinari să aibă în plină iarnă stoc de cărbune pentru doar două zile. 

Peste toate astea s-ar adăuga o lipsă de organizare, fiind mineri care două ore din cele opt de program le petrec pe drum de la vestiar până la utilaj și înapoi, pentru că nu au transport în cariere. Și multe, multe alte probleme pe care minerii le știu cel mai bine.

Pentru rezolvarea acestora este nevoie de un profesionist, cu sau fără carnet de partid.

Vizualizări: 3,783

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: