antiVirale

Nominalizare importantă pentru teatrul din Târgu Jiu 

Spectacolul ”Cazul Tudor Vladimirescu” al Teatrului Dramatic ”Elvira Godeanu” din Târgu Jiu a fost nominalizat la Gala premiilor Uniter 2022 pentru cel mai bun spectacol de teatru radiofonic. 

”Pentru prima dată în istoria de aproape 30 de ani a Teatrului nostru, Teatrul Dramatic "Elvira Godeanu" Târgu Jiu, un proiect artistic realizat la Târgu Jiu este nominalizat pentru Premiul Uniter! Am crezut de la început în acest proiect, unic în peisajul cultural local, în care și-au lăsat partea de dăruire sute de artiști, autorități și oameni de bine!”, a spus Iani Gârbaciu, reprezentant al teatrului târgujian. 

Spectacolul ”Cazul Tudor Vladimirescu”, în regia lui Gavriil Pinte, a fost realizat în colaborare cu Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” și trupa Bucium, în 2021, în contextul celebrării a 200 de ani de la Revoluția din 1821.

Gala premiilor Uniter este unul dintre cele mai importante programe ale Uniunii Teatrale din România, fiind inițiat de Ion Caramitru. Pentru a XXX-a ediție a Galei Premiilor UNITER, juriul de nominalizări a fost alcătuit din criticii de teatru Alina Epîngeac, Doina Papp și Maria Zărnescu. 

Vizualizări: 1,040

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: