Social

Locuitorii din Bălești pot obține cartea de identitate în localitate

Primăria Comunei Bălești din județul Gorj a anunțat înființarea unui Serviciu Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor pentru locuitorii comunei.

Direcţia Generală pentru Evidenţa Persoanelor și-a propus emiterea, până la sfârşitul acestui an, a cărților electronice de identitate la nivelul tuturor serviciilor publice comunitare din ţară.

Un astfel de serviciu funcționează de miercuri și în comuna Bălești, evenimentul inaugurării acestuia  fiind anunțat  de primarul comunei. „Începând de astăzi, 18.01.2023, funcționează Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Bălești iar cetățenii comunei Bălești care solicită eliberarea/preschimbarea actului de identitate trebuie să se adreseze acestui serviciu. Dorim mult succes colegilor noștri! Vă așteptăm cu drag!”, a anunțat primarul Mădălin Ungureanu. 

Direcţia Generală pentru Evidenţa Persoanelor a înființat la nivel local aproximativ 630 de servicii publice comunitare în ţară. "În cea de-a doua parte a anului acestuia, la finalul verii, vom iniţia extinderea emiterii cărţii electronice de identitate la nivel naţional. Ne propunem să iniţiem această extindere la nivelul Municipiului Bucureşti şi, progresiv, să emitem la nivelul municipiilor - reşedinţă de judeţ, ulterior în toate celelalte locaţii. În momentul acesta, avem active aproximativ 630 de servicii publice comunitare la nivel naţional. Noi ne propunem ca, până la 31 decembrie 2023, să putem emite cartea electronică de identitate la nivelul tuturor serviciilor publice comunitare", a precizat miercuri, chestorul de poliţie Cătălin Giulescu, împuternicit director general al DGEP.

Vizualizări: 743

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: