Social

Noi amenzi pe șantierele din Târgu Jiu: „Constructorii și-au bătut joc, pe românește”

Mai multe firme care au deschis șantiere în Târgu Jiu au fost amendate de polițiștii locali pentru că au distrus străzi și le-au lăsat așa: cu șanțuri pe mijlocul drumului sau cu mormane de nisip.

Unii constructori au fost amendați chiar de mai multe ori după ce au ignorat prima amendă. De ce se întâmplă asta: Multe firme subcontractează lucrările și așa ajung pe șantiere firme fără experiență, cu puțini oameni și cu puține utilaje astfel că apar și problemele. Legislația permite astfel de practici, punând autoritățile în imposibilitatea de a lua măsuri, mai ales în situația în care primăria nu este beneficiarul lucrărilor. 

În zona Tismana, de exemplu, de luni bune străzile sunt sparte și societatea contractată de Aparegio pentru a lucra la canalizare, nici măcar muncitorii nu îi aduce la muncă în fiecare zi. Săptămâni întregi, au lăsat șanțuri pe mijlocul drumului. Le-au umplut cu pietriș abia după ce au primit amendă de la Poliția Locală: 20 de mii de lei.

Polițiștii locali anunță că vor continua controalele și vor da amenzi. „Am fost pe șantierele din Târgu Jiu. Vorbesc de Cartierul Tismana, Costache Negruzzi, Valentin Merișescu, mai multe străzi unde se lucrează intens și, din păcate, constructorii și-au bătut joc, pe românești. Nu vom fi toleranți absolut deloc indiferent despre cine e vorba. Au fost și constructori care s-au conformat după ce am dat amenzi”, a spus, la Tele3, Florin Băluță, directorul Poliției Locale Târgu Jiu.

Sancțiunea maximă e de 20 de mii de lei și unii au primit-o cu repetiție. „S-au dat sancțiuni pe majoritatea străzilor unde s-au constatat deficiențe. Sancțiunile au pornit de la suma minimă și s-a ajuns la 20 de mii de lei pentru fiecare stradă unde s-au făcut lucrări. S-a aplicat cu repetiție în multe cazuri. Discutăm de trei ori, de cinci ori, sancționăm, n-au înțeles și vom da amenzi de fiecare dată. Sunt lucrări pe fonduri europene. Beneficiar este Aparegio. Important e că ele sunt pentru cetățeni. Nu trebuie să tolerăm niciun fel de abatere”, a mai spus Florin Băluță, directorul Poliției Locale Târgu Jiu.

„Subcontractarea lucrărilor e cea mai mare problemă. Cei care le fac, efectiv, nu au experiența necesară, mijloacele necesare și de aici apar tot felul de probleme. Nu au utilaje, oameni cu care să lucreze”, a mai completat Băluță.

Așa se face că în timp ce lucrau la canalizare, unii muncitori au spart cu utilajele țevile de gaze ori de apă în mai multe zone din oraș.

În urma situațiilor create, primarul Marcel Romanescu a dispus controale zilnice pe șantiere, chiar dacă acestea sunt ale firmelor de apă și canalizare, gaze, sau indiferent pentru ce beneficiari prestează. 

Vizualizări: 1,112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: