Social

Investiții în fostul „El Dorado” al Gorjului

Cunoscută drept „El Dorado” al Gorjului datorită faptului că mii de oameni din toate colțurile țării veneau aici să lucreze în minele de cărbune, localitatea Mătăsari rămasă aproape pustie începe să recapete culoare.

După mulți ani în care nu s-au luat bani europeni și s-au făcut puține investiții, autoritățile au reușit să atragă fonduri ca să mai schimbe înfățișarea comunei.

Multe blocuri gri vor fi reabilitate. E vorba de 23 de blocuri ce vor fi modernizate cu peste 7 milioane de lei. Se vor reface, de acești bani, fațadele.

Se vor face trei locuri de joacă și peste 100 de locuri de parcare, precum și piste de biciclete. Valoarea acestor lucrări este de aproape 2 milioane de lei. “Proiectul are in vedere amenajarea zonei Jilt din cadrul Comunei Matasari si consta in urmatoarele activitati : reparatii structura rutiera 253 mp, ridicarea la cota a caminelor, realizarea unui numar de 133 de locuri de parcare noi pe o suprafata de 1623 mp, realizarea de trotuare si piste de biciclete pe o suprafata totala de 2388 mp, realizarea marcajelor rutiere si amplasarea de semne de circulatie, construirea a trei locuri de joaca pentru copii pe o suprafata de 480 mp si amenajarea de spatii verzi pe o suprafata de 6342 mp, prin defrisarea terenului, completarea cu sol fertil, semanarea gazonului si plantarea de arbori ornamentali. Zona amenajata va fi dotata cu mobilier urban, respectiv 60 de banci stradale si 33 cosuri de gunoi”, transmite Primăria Mătăsari.

Vizualizări: 4,704

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: