antiVirale

Niculina Stoican face show la Polovragi

Prima ediţie a Festivalului European BIO de la Polovragi, care a început pe 31 august, va dura până duminică seara. Produse tradiţionale şi de artizanat din România şi alte nouă ţări vor fi expuse în cadrul evenimentului, pentru a promova tradiţiile fiecărei regiuni. Festivalul se va încheia pe 3 septembrie.

Un taur de circa 500 de kilograme a fost pregătit la proțap pentru pofticioși. S-a rumenit în aproape jumătate de zi, dar s-a mâncat imediat.

Program – Sâmbătă, 2 septembrie
Ora 10.00 Concursul pentru desemnarea celor mai Gustoase produse BIO prezentate la Festival.
Ora 14.00 Ansamblul Folcloric “ Maria Tănase “ instituție de cultură aflată sub patronajul Primăriei Municipiului Craiova
Soliști: Niculina Stoican, Mariana Ionescu Căpitănescu, Constantin Enceanu, Lavinia Bârsoghe, Manuela Motocu, Liliana Popa, Aneta Șișu, Marian Medregoniu, Marius Măgureanu, Liviu Dică, Cristian Bănățeanu.

Formația de dansuri populare condusă de IONEL GAROAFĂ.
Orchestra condusă de prof. dirijor Nicolae Drăghia
MANAGER : NICULINA STOICAN
Ansamblul Călușarii din Gighera -Dolj
Program – Duminică, 3 septembrie
Ora 11.30 Decernarea Trofeului European Organic Festival și a diplomelor Gold Medal, Silver Medal, Bronze Medal pentru produsele BIO prezente la Festival

Fermieri şi procesatori bio din ţara noastră, dar şi din Polonia, Republica Moldova, Ungaria, Bulgaria, Serbia, Slovacia și Grecia sunt prezenţi la prima ediţie a Festivalui European BIO și al Tradițiilor Locale. Sunt expuse doar produse bio certificate, produse tradiționale atestate, produse montane, precum și produse de artizanat: costume populare, ceramică, țesături, covoare.

Inițiativa organizării acestui festival a luat naștere în contextul Zilei Europene a Produselor BIO, sărbătorită anual pe 23 septembrie. Regiunea Sud-Vest Oltenia, recunoscută pentru realizarea variată de produse bio și pentru tradițiile și meșteșugurile transmise din generație în generație, va găzdui festivalul datorită efortului comun al partenerilor regionali, județeni și locali, care continuă, astfel, demersurile pentru promovarea și dezvoltarea regiunii.

Evenimentul este organizat de Asociația BIO România, în parteneriat cu Agenția pentru Dezvoltare Sud-Vest Oltenia, Consiliul Judeţean Gorj, Consiliul Judeţean Dolj, Consiliul Judeţean Vâlcea, Primăria Polovragi, dar şi alte instituţii şi asociaţii din regiunea Olteniei.

Vizualizări: 6,453

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: