Politică

Nici măcar primarii n-au înțeles că mineritul se închide

Românul preferă o minciună frumoasă decât un adevăr supărător, iar asta o vedem și la vot. Că de aia îi și mint politicienii de dimineață până seara.

Problema este că, în privința închiderii mineritului, nici ei, politicienii, nu mai știu când spun adevărul și când mint.

Atât ne-au mințit că nu se închide mineritul, că renegociază PNRR-ul și așa mai departe, încât neagă în continuare realitatea.

Primarul liberal din comuna Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman, a spus astăzi la un post de radio că așteaptă garanții de la premierul Nicolae Ciucă, cu privire la faptul că, și peste 10 ani, Complexul Energetic Oltenia va avea activitate.

Nu, nu va avea activitate în privința producerii de energie pe cărbune, pentru că peste 10 ani vom fi în anul 2033, iar phase-out-ul lignitului este 2032. Mai mult, la finalul anului 2025, CE Oltenia rămâne cu doar trei grupuri energetice și vreo patru mii de salariați, față de 11.300 în prezent. Vor fi însă cele zece firme înființate de CEO în parteneriat cu OMV Petrom, Tinmar Energy și Alro, care ar trebui să ofere locuri de muncă. Proiectele acestora sunt mult întârziate, iar mai degrabă în această zonă ar trebui să fie așteptări realiste de la un premier, oricare ar fi el. 

 

Vizualizări: 1,266

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: