Actualitate

Cer Directoratului să meargă la guvern

Liderii celor patru federații sindicale din Complexul Energetic Oltenia cer Directoratului companiei să facă demersuri pe lângă guvern, în vederea exceptării acestei societăți de la ordonanța austerității.

Liderii sindicali invocă faptul că minerii și energeticienii au muncă grea, iar prin diminuarea voucherelor de vacanță, aceștia nu ar mai putea merge în stațiunile balneoclimaterice în vederea refacerii capacității de muncă.

“De asemenea, diminuarea valorii bonurilor de masă, în contextul impunerii suplimentare a acestora cu contribuția de 10% asigurări de sănătate, va amplifica starea de nemulțumire a salariaților”, susțin liderii sindicali.

Legea impune reducerea unor drepturi deja negociate și nimeni nu știe cum va fi aplicată, acolo unde salariații nu sunt de acord. Jan Popescu, președintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia, susține că legea austerității nu-i poate afecta pe angajații Complexului Energetic Oltenia care sunt protejați, până la 31 martie 2024, de  contractul  colectiv de muncă.  

Vizualizări: 1,344

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: