Politică

Guvernul taie de la bugetari

Au fost încasări mici la bugetul de stat în primele trei luni ale anului, astfel că guvernul se vede nevoit să reducă din cheltuielile bugetare.

Potrivit unor informații, vor fi din nou blocate angajările la stat, iar numărul de oameni din consiliile de administrație va fi mai mic. Este posibil să fie redus și numărul de consilieri personali ai demnitarilor.

Ministrul Finanţelor a precizat că nu vor fi tăieri de cheltuieli la investiţii sau de la pachetul social şi economic. „Am avut o analiză asupra primului trimestru şi decizia este că este nevoie de o serie de ajustări inclusiv pe cheltuielile bugetare, mai ales cele neesenţiale. Am cerut colegilor din Finanţe să vină cu un plan de propuneri de măsuri privind reducerea cu circa 20 de miliarde de lei a cheltuielilor. Nu vor fi pe investiţii sau pe pachetul social şi economic”, a declarat Câciu.

Oricum, primarii s-au plâns în ultimii doi ani că finanțările sunt mai mult pe hârtie, decât în realitate. Pe de altă parte, salariile unor categorii de bugetari au lăsat mult în urmă salariile din sectorul privat.

actualizare: Liderul PSD Marcel Ciolacu spune, miercuri, pe Facebook că ar trebui eliminate toate acele „bonusuri de lungă durată” din sectorul bugetar, iar toate ministerele şi celelalte instituţii ar trebui să facă o restructurare a posturilor ocupate de angajaţi care, pe lângă salariu, primesc şi pensie de la stat.

Ciolacu mai afirmă că este o sfidare să-i vedem pe acei „tineri pensionari” reangajaţi la stat, uneori pe aceeaşi funcţie, pentru a cumula mai multe venituri, în timp ce restul cetăţenilor muncesc din greu pentru un salariu sau au muncit o viaţă pentru a-şi câştiga cuvenita pensie”.

”Solicit, deci, o curăţenie generală în cheltuielile publice. Nu tăiem nimic de la investiţii”, mai spune Ciolacu.

Vizualizări: 1,296

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: