Politică

L-ar prefera pe Ciolacu în locul lui Ciucă

Liderul PNL Gorj, Ion Iordache, a anunțat că premierul Nicolae Ciucă o să vină în județ, să ne explice cum stă treaba cu închiderea mineritului. Nu chiar acum, ci în două săptămâni.

Cum ar veni, de Paște. Un lider sindical s-a întrebat însă ce rost are să mai vină Ciucă, având în vedere că acesta mai este premier până la Înălțare, după care se face rotativa guvernamentală.

“Preferam să vină viitorul premier, Ciolacu sau care o să fie”, a spus președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu.

La rândul lui, președintele PSD Gorj, Mihai Weber, spune că abordarea guvernului față de sectorul energetic va fi diferită după rotativă. “Din câte știu eu, Marcel Ciolacu și-a exprimat un punct de vedere privind Ministerul Energiei. Eu vă spun că lucrurile se vor schimba, aici, în Gorj în zona energetică și nu numai în momentul în care Marcel Ciolacu va ajunge premier. Toate aceste provocări prin care am trecut noi gorjenii în ceea ce privește Complexul Energetic Oltenia au creat o presiune. Vorbim de circa 40-50 de mii de familii care depind de această unitate economică. Vă dați seama ce este în sufletul oamenilor care nu știu ce se întâmplă, dacă vor mai avea locuri de muncă, dacă se va închide sau nu compania”, a spus Weber.

Dincolo de promisiuni, avem un plan de restructurare secret, dar, din ce am reușit să vedem pe gaura cheii, din 2026 rămân doar trei grupuri energetice la Complexul Energetic Oltenia, și acelea în rezervă de capacitate. Și rămân mai puțin de jumătate din angajații actuali.

Vizualizări: 1,220

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: