Eveniment

Nevoiaș dat în judecată pentru 300 de lei

Curtea de Conturi a obligat Primăria Rovinari să dea în judecată un om nevoiaș din localitate, pentru a recupera un ajutor de urgență primit acum câțiva ani. Omul avea probleme medicale și Consiliul local l-a sprijinit cu suma de 300 de lei, cu condiția să depună deconturi în 30 de zile.

Cum omul nu a depus actele medicale sau bonurile primite după ce a luat medicamente, Curtea de Conturi Gorj a dispus recuperarea sumei.

Ajutorul de urgență a fost primit în 2016, iar în octombrie anul trecut omul a fost dat în judecată. O instanță a Judecătoriei Târgu Jiu a stabilit zilele trecute că omul trebuie să dea banii înapoi.

“La 02.02.2016 a solicitat ajutor de urgență în scopul efectuării unui examen de specialitate datorită stării de sănătate precare, din ancheta socială pentru acordarea ajutorului de urgență reieșind că pârâtul a solicitat acest sprijin financiar în vederea efectuării unor investigații medicale la recomandarea medicului de familie, fapt relevat de biletul de trimitere din anul 04.02.2016”, se arată în documentul de la instanță.

Rovinăreanului i s-a cerut să aducă acte doveditoare în 30 de zile, ceea ce nu s-a întâmplat. Acum a pierdut procesul și, dacă nu va face apel, va fi nevoit să restituie suma sau, dacă nu va avea bani, va fi executat silit.

Vizualizări: 1,994

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: