Actualitate

Negocierile pentru salariile minerilor se mută la București

Negocierile pentru salariile minerilor și energeticienilor se vor muta la București, la ministrul Energiei, transmit sindicaliștii. Prima întâlnire ar putea avea loc chiar în această săptămână.

 

De la ce sumă vor pleca discuțiile? „Anul trecut, am obținut 1350 de lei net. Este clar ca negocierile trebuie să plece de la această sumă”, a răspuns Jan Popescu, de la Sindicatul Mine Energie Oltenia.

 

Jan Popescu a mai explicat că au fost deja discuții cu ministrul Energiei și sindicaliștii își doresc să tranșeze problema creșterilor salariale la București. „Comisia se va deplasa la sediul Ministerului Energiei pentru că acolo sunt soluțiile. Eu nu spun procente. Dar după aceste negocieri, minerii și energeticienii trebuie să fie mulțumiți și negocierile trebuie să plece de la 1.350 de lei”, a mai spus Jan Popescu.

În primele discuții, administrația CEO le-a propus sindicaliștilor o creștere de circa 5% a salariilor minerilor și energeticienilor, dar e o propunere de care liderii de sindicat nici nu vor să audă.

Vizualizări: 2,135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: