Actualitate

Ne-au amăgit și anul acesta cu grupul 5 Rovinari

Grupul 5 al termocentralei din Rovinari, aflat în modernizare de zece ani, nu va fi pus în funcțiune în acest an.

„Sperăm că în luna noiembrie să facem probele, iar în luna decembrie să intre în producție”, asta spunea în aprilie Dan Iulius Plaveti, managerul Complexului Energetic Oltenia, despre finalizarea lucrărilor de modernizare la grupul 5 Rovinari.

O afirmație întărită de-a lungul timpului și de liderii sindicali, dar și de fostul ministru al Energiei, Virgil Popescu. “Din discuția cu domnul ministru de la Rovinari am solicitat să ni se spună dacă și când va fi pus în funcțiune blocul 5 de la Termocentrala Rovinari. Dumnealui a spus: da, dacă am spus la Rovinari că blocul nr. 5, în 2023 va fi pus în funcțiune, așa va fi, blocul nr. 5 va porni în anul 2023”, spunea Jan Popescu, lider SMEO, în luna mai.

Facem prinsoare că au fost doar vorbe? Doar promisiuni? Deja în timpul vizitei actualului ministru al Energiei, Sebastian Burduja, s-a vorbit de începutul anului 2024 pentru finalizarea lucrărilor. Nu ar fi o problemă, dar la finalul anului 2025 grupul va fi trecut în rezervă tehnică, ca toate grupurile pe cărbune care vor mai fi funcționale la acea dată. Și atunci cineva se va întreba pentru ce au fost cheltuite sute de milioane de lei cu modernizarea acestui grup.

Vizualizări: 3,139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: