Actualitate

Muncitor mort după ce a căzut de pe schelă

Un bărbat în vârstă de 44 de ani, din municipiul Târgu Jiu, a decedat marţi după ce a căzut de la o înălţime de 30 de metri, în timp ce efectua lucrări de renovare a unei hale industriale aflată în localitatea Bârseşti.

Poliţiștii sesizați prin apelul unic de urgenţă, cu privire la faptul că o persoană aflată în timpul serviciului a căzut de la înălţime, s-au deplasat la fața locului, însoţiţi de reprezentanţi din cadrul ITM Gorj. 

În urma manevrelor de resuscitare efectuate de personalul medical sosit la faţa locului, a fost constatat decesul. Corpul bărbatului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Gorj în vederea efectuării necropsiei, au anunțat reprezentanţii IPJ Gorj.

Poliţiştii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal pentru infracţiunile de ucidere din culpă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

În paralel, o anchetă a fost demarată şi de către inspectorii de muncă. "Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au deschis dosar de cercetare a evenimentului mortal produs în data de 22.11.2022, în urma căruia un bărbat, sudor, în timp ce efectua sarcini de serviciu, a căzut de la o înălțime de aproximativ 30 metri si a decedat.

La fața locului s-au prezentat inspectori de muncă din cadrul Serviciului Control Securitate și Sănătate în Muncă în vederea efectuării cercetării inițiale, urmând ca la finalizarea cercetării să fie stabilite împrejurările şi cauzele care au dus la producerea evenimentului, reglementările legale încălcate, răspunderilor şi măsurilor ce se impun a fi luate pentru prevenirea producerii altor evenimente similare", a transmis ITM Gorj.

 

Vizualizări: 2,529

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: